top of page

Misija krikštynos: Fotografo patarimai

Atnaujinta: 2021-01-16

Sprendimas pakrikštyti savo vaiką - pakankama priežastis švęsti bei įamžinti šią nuostabią progą! Nors krikštynos yra religinė šventė ir tradiciškai švenčiama kukliai šeimos rate, vis daugiau šiuolaikinių tėvų tam skiria didžiulį dėmesį bei biudžetą, kurio ne retais atvejais pakaktų gerai vestuvių puotai.



Visgi jaukiai šventei ir gražioms prisiminimų nuotraukoms didelės išlaidos nebūtinos, pakanka skirti šiek tiek laiko pasiruošimui bei pasitelkti išradingumą. Kadangi teko fotografuoti ne vienerias krikštynas, išskyriau keletą pagrindinių aspektų į kuriuos šventei besiruošiantys tėvai turėtų atkreipti dėmesį:


  • Norite išskirtinės krikštynų šventės? Tuomet būtinai sugalvokite temą ar stilistiką prie kurios galėsite priderinti šventės vietą, maistą, aprangą, dekoracijas ar pramogas. Keletas tematikos pavyzdžių: Jūra, Miškas, Retro, Zoo/Gyvūnėliai, Angeliukai, Etno, Princai ir Princesės, Pasakų/filmų personažai ar pan.


  • Dekoracijos labai svarbios tiek pačios šventės atmosferai, tiek ir fotosesijos idėjos įgyvendinimui, todėl visuomet patariu pasigaminti, nusipirkti ar išsinuomoti atributikos. Net mažos detalės nuotraukose gali atrodyti įdomiai ir suteikti papildomos nuotaikos.


  • Jei jūsų šventėje dalyvauja ir kitų, jau ūgtelėjusių vaikų, pasirūpinkite jų užimtumu, pramogomis, jei yra galimybė, pasamdykite animatorių. Vaikai galės linksmai leisti laiką, suaugę pabendrauti, o krikštynų fotografas – užfiksuoti akimirkas, kupinas šypsenų ir juoko:)


  • Jei nusprendėte krikštyti kūdikį, labai svarbu atsižvelgti į jo miego ir valgymo ritmą. Žvalus ir linksmas vaikas jums padovanos gerokai daugiau gerų emocijų nei irzlus bei nuolat verkiantis.


  • Per šventę pasistenkite vengti dirgiklių, kurie gali išgąsdinti vaiką. Tokie dirgikliai gali būti tiek garsiniai (pokštelėjimai ar garsi muzika) tiek ir vaizdiniai (vaikui nepažįstami žmonės imantys jį ant rankų).


  • Iš anksto pasirūpinkite atsarginiais vaiko rūbeliais ir/ar servetėlėmis, nenumatytiems atvejams fotosesijos metu. Taip pat su savimi turėkite ir daiktų, kurie patrauktų vaiko dėmesį ar nuramintų, pvz. mėgstamą žaisliuką, barškutį ar žinduką.


Tikiu, kad šie patarimai bus naudingi planuojant artėjančias jūsų vaikučio krikštynas ir neabejoju, jog turėsite begalę nepakartojamų šventės akimirkų!


188 peržiūros0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page