top of page

5 patarimai ieškantiems vestuvių fotografo

Atnaujinta: 2023-10-28

Vestuvės – be galo svarbus įvykis kiekvienos poros gyvenime. Be šventės vietos, maitinimo ar floristų paslaugų, „TOS“ suknelės paieškų ir begalės kitų reikalų, neabejotinai tenka išsirinkti ir fotografą, kuris įamžins gražiausias vestuvių akimirkas. Nors tinkamo fotografo paieškų procesas gali būti gana varginantis, galbūt šie patarimai bent šiek tiek palengvins tą naštą.



Pasirinkite Jums labiausiai patinkantį fotografijos stilių


Reportažinis: Šis fotografijos stilius yra labai atviras ir spontaniškas! Tai žmonių, dekoro, veiksmo ir nesuvaidintų emocijų akimirkos. Jūs retai nuotraukose išvysite tiesiai į kamerą žiūrinčius ar pozuojančius žmones, tačiau bus užfiksuota daug garsaus juoko, meilės, šypsenų, džiaugsmo ašarų ir neplanuotų akimirkų, kurios nuostabiai papasakos jūsų šventės istoriją!


Portretinis (režisūrinis): Portreto fotografai gali pasiūlyti klasikines nuotraukas. Tai apims pozuojančių jaunųjų, svečių bei šventės įamžinimą. Daugelis kadrų yra tradiciniai ir fotografuojami ceremonijos vietoje, tačiau gali būti ir labai kūrybingi, ekspresyvūs, naudojant įvairų peizažą kaip foną. Dažnai tokie fotografai yra perfekcionistai, tad jie tinkami žmonėms, kuriems reikia nurodyti kaip elgtis prieš objektyvą, kur laikyti rankas, pakreipti veidą ir pan. Taip pat šie fotografai daug dėmesio skiria smulkmenoms ir bendrai nuotraukos estetikai.


Meninis: Ši fotografijos kategorija grindžiama fotografo kaip menininko vizija ir kūrimu. Taip užfiksuotų akimirkų perteikimas tampa fotografo interpretacija. Dažnai naudojami spalvų ir šešėlių kontrastai siekiant sukurti dramatišką nuotaiką, kad atitiktų fotografo stilių ir viziją. Tokie fotografai nedaro daug pozuotų / tradicinių nuotraukų, taigi, jei tai kažkas, kas Jums yra svarbu, pasitarkite su savo fotografu, kad įsitikintumėte, jog jūsų vizijos sutampa.


Nusimatykite biudžetą


Labai svarbu apsibrėžti savo vestuvių fotografijos biudžetą, nes jis padės susiaurinti potencialių fotografų sąrašą. Fotografijos paketų kainos svyruoja nuo kelių šimtų iki keleto tūkstančių ir priklauso nuo daugelio aspektų, tokių kaip fotografo komanda (dirba vienas ar keliese), naudojama technika, sezoniškumas, fotografavimo trukmė, pateikiamų nuotraukų skaičius ir pan. Labai svarbu atsižvelgti kas įeina į siūlomą paketą, o už ką reikės mokėti papildomai. Lyginant kainas, taip pat reikėtų nepamiršti ir nuotraukų atidavimo laikotarpio, kuris gali svyruoti nuo vieno mėnesio iki net pusės metų! Jei biudžetas ribotas, o Jums tereikia, kad kažkas įamžintų vestuvių dieną, apsvarstykite galimybę vestuves rengti darbo dieną, ne sezono metu arba tiesiog ieškokite pigesnio fotografo. Vien dėl to, kad vienas fotografas prašo mažiau nei kažkuris kitas, dar nereiškia, kad jo nuotraukų kokybė bus gerokai blogesnė.

Susitikite su potencialiais fotografais


Atsirinkę patinkančio stiliaus fotografus, kurie telpa į Jūsų biudžeto rėmus, susisiekite bei paskirkite jiems trumpą susitikimą. Tam puikiai tiks rami kavinukė ar tiesiog pasivaikščiojimas parke. Aptarkite savo šventės viziją, išsakykite norus bei lūkesčius ir paprašykite patarimų. Dažnai į vestuvių fotografijos paketus įeina ir prieš vestuvinė „Love story“ fotosesija, tad tai taip pat puikus būdas suprasti fotografo darbo, bendravimo metodus bei išbandyti save prieš objektyvą. Jei fotografas neranda laiko susitikimui ar nuolat atidėlioja, tai gali būti signalas, jog jis nėra labai patikimas ar Jūs neesate jam labai svarbūs ir tai gali vesti prie kitų nelabai malonių „staigmenų“ kaip susitarimų nesilaikymas ar net fotografo atsisakymas fotografuoti dėl pelningesnio užsakymo.


Pažinkite vieni kitus


Galbūt nuskambės keistai, tačiau stenkitės kaip įmanoma geriau pažinti fotografą ir leiskite jam pažinti Jus. Radę bendrą kalbą, vestuvių dieną jausitės laisviau, sukursite šiltą atmosferą, kuri tikrai atsispindės ir nuotraukose. Fotografų asmeninės savybės dažnai nulemia ir jų stilių. Vieni mėgsta stebėti ir gaudyti akimirkas, skatina Jaunuosius daugiau bendrauti tarpusavyje, išreikšti jausmus nei laukti fotografo nurodymų. Vakarinės dalies metu stengiasi likti nepastebimi ir per daug nesikišti į šventės eigą. Taip gimsta nuotraukos, kuriose užfiksuotos natūralios, netikėtos emocijos ir šiltas dviejų žmonių ryšys.


Kiti fotografai priešingai - labiau linkę duoti jauniesiems nurodymus, patys stato kompozicijas iš anksto galvoje turėdami būsimo kadro viziją. Vakaro metu labiau kontroliuoja šventės eigą ir aplinką, bendrauja su svečiais ir juos fotografuoja. Tokio fotografo įamžintose akimirkose dominuos pozuoti, į detales, o ne į emociją orientuoti kadrai, grupinės nuotraukos, šventės akcentai.


Pasirašykite sutartį


Fotografai, rimtai žiūrintys į savo darbą, visuomet paprašys pasirašyti vestuvių fotografavimo sutartį. Tai yra įprasta praktika ir neturėtų Jūsų gąsdinti. Galbūt didžioji dauguma vestuvių praeina sklandžiai ir džiaugsmingai, tačiau vien dėl tos nedidelės tikimybės, jog gali kilti kažkokių nesusipratimų verta pasirašyti sutartį, kad Jūs galėtumėte mėgautis savo švente, o fotografas ramiai dirbti savo darbą. Sutartis turėtų būti lengvai suprantama su aiškiai apibrėžtomis atsakomybėmis ir įsipareigojimais. Standartiškai yra nurodoma paslaugų teikimo vieta, data ir laikas, fotografavimo trukmė, atsiskaitymo sąlygos, pateikiamų nuotraukų skaičius ir atidavimo terminas, nuotraukų viešinimas ir autorystė bei šalių atsakomybė nenumatytais atvejais.


328 peržiūros0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page