top of page

Lietus vestuvių dieną? 5 fotografo patarimai padėsiantys pasiruošti


nuotaka ir jaunikis per vestuviu fotosesija lyjant lietui

Visų pirma, prieš pradedant panikuoti dėl lietaus tikimybės vestuvių dieną, svarbu atsiminti, kad lietus - sėkmės ženklas. Tikriausiai girdėjote tai jau anksčiau ir greičiausiai išgirsite kartojant dar daugybę kartų per dieną. Galbūt tai visiškai nenuramins jūsų, bet, tikiuosi, bent šiek tiek padės. Galų gale, kas nenorėtų būti palaimintas sėkme, turtu ir ilga bei laiminga santuoka?:)


Kitas dalykas, kurį visada primenu klientams, yra tai, kad debesuotas dangus suteikia minkščiausią šviesą. Jei lauke debesuota ir niūru - tai reiškia tobulas sąlygas išgauti švelnius odos tonus, tad jūsų vestuvių nuotraukoms tai tik į naudą!


Štai 5 vestuvių fotografo patarimai, padėsiantys pasiruošti prastam orui šventės dieną:



1. Raskite pastogę


Vien todėl, kad prognozuoja lietų, dar nereiškia, kad turite perkelti visus savo vestuvių fotosesijos planus į patalpą. Iš tikrųjų yra daugybė variantų, kuriuos galite apsvarstyti toje pačioje vietoje! Jei jau esate nusimatę fotosesijos lokacijas, aptarkite su fotografu bei videografu ar jose būtų galimybė pasislėpti nuo lietaus. Tam tinka bet kuri iš šių vietų:

  • Pastatų stogeliai, nišos, laiptinės

  • Verandos arba pavėsinės

  • Dideli medžiai

  • Praėjimai tarp namų (liaudiškai „bromai”)

  • Tiltai ar kitos konstrukcijos

Jei fotosesija vyks mieste, nuo lietaus galima pasislėpti ir viešose erdvėse, tokiose kaip muziejai, bibliotekos, bažnyčių kiemeliai, viešbučių foje, verslo centrai, sporto, kultūros ar mokymo įstaigos (pvz. universitetų kiemeliai), daugiaaukštės automobilių aikštelės ir pan.


Jei yra galimybė naudotis tokiomis patalpomis, geriausia pasirinkti erdvę, kurioje yra daug natūralios šviesos. Iš anksto susisiekite su administracija, kad įsitikintumėte, jog erdvė yra neužimta ir gali būti naudojama esant blogam orui.


Jei pasirinktose vietose nėra gerų variantų ir tikrai norėtumėte turėti garantuotą planą B, tuomet galite iš anksto išsinuomoti patalpas fotosesijai. Tai galėtų būti dvarai, rūmai, oranžerijos, viešbučių apartamentai, angarai, žirgynai ar net labiau netradicinės vietos.


nuotaka ir jaunikis per vestuviu fotosesija lyjant lietui

2. Iš anksto apsitarkite su šventės vieta bei paslaugų tiekėjais


Jei prognozuoja lietų ir vakarinės dalies metu, svarbu iš anksto aptarti galimybes su savo šventės vieta. Paklauskite, ką jie daro, jei pasitaiko blogas oras ir visi turi būti viduje. Ar viduje yra pakankamai vietos visiems jūsų svečiams, ar reikės perstumti kažkuriuos baldus, kad visi tilptų. Užduodami šį klausimą žinosite, ko tikėtis vestuvių dieną.


Be to, pasiteiraukite ar šventės vietoje yra kampelis, kuris tiktų bet kokioms grupinėms nuotraukoms. Ideali vieta būtų ta, priešais kurią yra natūrali šviesa, bet taip pat būtų pakankamai erdvės norimam skaičiui žmonių bei neutralus fonas.


Lietaus scenarijaus aptarimas su kitais paslaugų tiekėjais, pvz. šampano staliuko tiekėjais, vedėju, videografu, ar net automobilio vairuotoju taip pat padės išvengti galimų nesusipratimų. Jei turite vestuvių planuotoją ar koordinatorių, jie galės aptarti tai už jus.



3. Būkite lankstūs laiko atžvilgiu


Liūtis gali trukti 20 minučių, o gali ir visa valandą. Net jei pliaupia stipriai, galite palaukti, kol lietus aprims ir tęsti fotosesiją. Dėl to labai praverstų nusimatyti papildomą laiko rezervą, tiek pačiai fotosesijai ar lokacijų apkeitimui, tiek šlapios avalynės pasikeitimui, suknelės pavalymui ar kitiems nenumatytiems atvejams.


Viena iš priežasčių, kodėl klientams rekomenduoju rinktis visos dienos kainų paketą, yra galimybė prisitaikyti prie laiko keitimo dėl įvairių priežasčių, įskaitant orą. Tokiu būdu matydami valandinę orų prognozę galite paankstinti ar pavėlinti atvykimo laiką, fotosesiją pasidaryti prieš ceremoniją ar atvirkščiai.


laiminga nuotaka per vestuviu fotosesija lyjant lietui

4. Turėkite planą plaukams, makiažui bei aprangai


Lietus ir vėjas gali sugadinti jūsų šventinį įvaizdį, tad jei tai jums kels didelį diskomfortą, patartina po ranka turėti veidrodėlį, segtukų, plaukų priemonių bei mini makiažo rinkinuką.

Žinoma, labai svarbu tą grožį išlaikyti kuo įmanoma ilgiau, tad pasiruoškite derančius skėčius visai savo vestuvių šventei. Venkite spalvotų skėčių, nes jie suteikia veidams nenatūralius atspalvius. Geriausia rinktis baltus, skaidrius ar juodus skėčius.


Jei nuotakos suknelė ilga, o pėdų nesimato, apsvarstykite galimybę į fotosesiją lauke pasiimti papildomus batelius (jie išgelbės ir tuo atveju jei pagrindiniai bateliai pradės spausti). Kai kurios poros žengia dar toliau ir pasiruošia derančius lietaus botus!



5. Neleiskite, kad tai trukdytų jūsų ypatingai dienai


Galite padaryti viską, kas jūsų galioje, kad pasiruoštumėte lietui, tačiau didžiausias patarimas, kurį galiu duoti, yra tiesiog priimti lietų ir išlikti geros nuotaikos. Dienos pabaigoje svarbiausia yra tai, kad jūs prisiekiate amžiną meilę vienas kitam ir niekas negali to pakeisti (ypač tokia smulkmena kaip lietus):)


vestuviu fotosesija prastu oru muziejuje


Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page